ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ

http://1epal-astrous.ark.sch.gr

Get Adobe Flash player
Γυνή γαρ ουδέν οίδε πλην ό βούλεται. - Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής μτφρ: η γυναίκα δεν ξέρει τίποτα εκτός από αυτό που θέλει

ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Η πληροφορική με τις εξειδικεύσεις της διαδραματίζει πλέον έναν κορυφαίο και με ολοένα αυξανόμενη σημασία ρόλο στις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης σε διεθνές επίπεδο. Τα επαγγέλματα πληροφορικής απαιτούν ερευνητική και δημιουργική σκέψη, εφευρετικότητα, φαντασία, οργανωτικές και ερευνητικές δεξιότητες, μεθοδικότητα στην εργασία και υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και συνεχούς κατάρτισης στο αντικείμενο και τις νέες τεχνολογίες. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, εκπαιδευτικές μονάδες κ.ά., καθώς επίσης και σε φορείς που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής.

Οι μαθητές και μαθήτριες που επιλέγουν τον Τομέα Πληροφορικής στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Τομέα και 12 ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας ανά εβδομάδα. Στη συνέχεια, στη Γ’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Ειδικότητας «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής».

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής», ασχολείται με την εγκατάσταση και τη συντήρηση υπολογιστικών συστημάτων, την εγκατάσταση και τη συντήρηση Τοπικών Δικτύων υπολογιστών, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής (συμπεριλαμβανόμενων των εφαρμογών στο Διαδικτύου). Επίσης, ο απόφοιτος Πληροφορικής μπορείς να ασχοληθεί με την Προώθηση και Πώληση προϊόντων Πληροφορικής, την κατασκευή και την διαχείριση ενός Web Site ή ενός E-Shop στο Internet.

Τα μαθήματα Τομέα που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Πληροφορικής στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:

  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ
1. Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών 1Θ+3Ε
2. Υλικό και Δίκτυα Υπολογιστών 2Θ+2E
3. Βασικά Θέματα Πληροφορικής 2Θ+2E
4. Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων 1Θ+2Ε
5. Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων & Προδιαγραφών Υλικού και Λογισμικού 1Θ+2Ε
6. Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοτόπων
7. Αγγλικά Τομέα

Τα μαθήματα Ειδικότητας που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες της Ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής στη Γ’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:

  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ
1. Προγραμματισμός Υπολογιστών
2. Δίκτυα Υπολογιστών
3. Προγραμματισμός Υπολογιστών (Εργαστήριο)
4. Δίκτυα Υπολογιστών (Εργαστήριο)
5. Πληροφοριακά Συστήματα σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς
6. Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων και Εφαρμογές τους στο Διαδίκτυο
7. Ειδικά Θέματα στον Προγραμματισμό Υπολογιστών
8. Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών

Επισημαίνεται ότι το πτυχίο Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. πιστοποιεί την γνώση στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών εφ’ όρου ζωής, σε αντίθεση με άλλα πιστοποιητικά χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών που ισχύουν για ορισμένο χρονικό διάστημα και αποτελεί προσόν διορισμού σε όλες τις περιπτώσεις που απαιτείται γνώση Η/Υ.

Πηγή: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ